צריכה מוגברת של חומצות שומן רב בלתי רוויות ( (PUFA קשורה בסיכון מופחת לתמותה בחולי סוכרת מסוג 2, לפי מחקר תצפיתי, המתפרסם ב- BMJ .
בעזרת מחקרי ה- Nurses Health' Study וה- Health Professionals Follow-Up Study , זיהו החוקרים כ- 11,000 חולי סוכרת מסוג 2 ובדקו את התזונה שלהם על ידי שאלונים.
במשך 11 שנות מעקב, נפטרו 22% ממשתתפי המחקר.
אנשים, שהיו ברבעון העליון של צריכת PUFA היו בסיכון הנמוך ביותר לתמותה קרדיווסקולארית ((adjusted hazard ratio, 0.76, (95% CI 0.58 - 0.99 ) ולתמותה כוללת HR- 0.68,)בהשוואה לאנשים ברבעון התחתון.
התוצאות היו משמעותיות עבור תמותה כוללת גם לגבי omega-3 PUFAs מדגים וגם לגבי חומצה לינולאית.
לגבי תמותה קרדיווסקולארית, רק צריכת שומן מדגים הביאה לתועלת.
במקביל, אנשים שהיו ברבעון העליון בצריכת חומצות שומן חד רוויות מהחי (בשר אדום, מוצרי חלב) היו בסיכון הגבוה ביותר לתמותה כוללת (HR, 1.23 ) בהשוואה לרבעון התחתון.
החלפה של 2% מהקלוריות מחומצות שומן רוויות ל- PUFAs הביא לירידה של 12% בתמותה הכוללת (hazard ratio 0.88, 0.83 - 0.94 ).