שמן דגים מונע ירידה במשקל לאחר כימותרפיה
Nutritional Intervention with Fish Oil Provides a Benefit over Standard of Care for Weight and Skeletal Muscle Mass in Patients with Nonsmall Cell Lung Cancer Receiving Chemotherapy. Cancer, 2.3.11
במחקר שפורסם ב-Cancer, כתב עת האגודה האמריקנית למלחמה בסרטן, נמצא ששמן דגים עשוי לסייע בבעיות הנובעות מתזונה בחולי סרטן.
השערה הייתה כי השלמת דיאטה בשמן דגים המכיל אומגה 3 וחומצות שומן, כגון חומצה Eicosapentaenoic, יכולה לסייע לחולים לשמור על שריר או לבנותו. צוות בראשות Mazurak, PhD, מאוניברסיטת אלברטה השווה את ההשפעות של שמן דגים עם אלה של טיפול סטנדרטי (ללא התערבות) על המשקל, השריר ורקמת השומן, בחולי סרטן ריאות חדשים מסוג Non-Small Cell. בניסוי השתתפו 16 חולים שקיבלו שמן דגים (2.2 גר' של חומצה Eicosapentaenoic ליום) ו-24 חולים שלא קיבלו אותו. המחקר נמשך 10 שבועות, הזמן שבו השלימו החולים את הטיפול הכימותרפי הראשון שלהם. נמדדו שריר ושומן באמצעות CT, בדיקות דם ומשקל, בתחילת המחקר ובמהלך הכימותרפיה.
המחברים הסיקו כי התערבות תזונתית של שני גר' שמן דגים ליום מספקת יתרון על פני טיפול סטנדרטי. המטופלים שמרו על המשקל שלהם ועל מסת השריר במהלך הכימותרפיה. "גילוי זה טומן בחובו הבטחה גדולה, כי כיום אין טיפול יעיל לבעיות בתזונה הקשורות לסרטן", אמרה ד"ר Mazurak. היא ציינה כי שמן דגים הוא בטוח, לא רעיל וכמעט ללא תופעות לוואי. הוא יכול להועיל לחולים עם מחלות סרטן אחרות ומחלות כרוניות אחרות המשויכות לתזונה, וכן לאנשים קשישים הנמצאים בסיכון לאובדן שריר.
SOURCE: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.25709/abstract
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|