הפחתת צריכת מלח לא בהכרח מאריכה חיים
Reduced Dietary Salt for the Prevention of Cardiovascular Disease
נערכה סקירת Cochrane של מאגרי מידע בחיפוש אחר מחקרים רנדומליים שיש בהם מעקב של חצי שנה לפחות, שההתערבות בהם הייתה הגבלת מלח בתזונה או ייעוץ להפחתת מלח במבוגרים, ונבדקה תמותה או תחלואה קרדיו-וסקולרית. 7 מחקרים ענו על הקריטריונים: בהם 3 באנשים ללא יתר לחץ דם (יל"ד), 2 באנשים בעלי יל"ד, 1 באוכלוסייה מעורבת - עם וללא יל"ד - ו-2 בחולי אי ספיקת לב.
בנחקרים בעלי ל"ד תקין ובהיפרטנסיבים תרמה הפחתת מלח להורדת ל"ד, אך לא נמצאה השפעה משמעותית על תחלואה קרדיו-וסקולרית ותמותה.
באנשים הסובלים מאי ספיקת לב העלתה הפחתת מלח את התמותה הכוללת (Relative Risk: 2.59 95% 1.04 to 6.44).
מסקנת החוקרים היא שאף על פי שנסקר יותר מידע מבעבר (6,250 נחקרים ובהם 665 מקרי תמותה), עדיין אין בממצאים די עוצמה לשלול השפעה של הפחתת מלח על תמותה או תחלואה קרדיו-וסקולרית בבעלי יל"ד ובבעלי ל"ד תקין. המקטרגים טוענים שמדובר רק ב-7 מחקרים שלא כוונו מלכתחילה לבדוק השפעת הפחתת מלח על תחלואה קרדיו-וסקולרית ותמותה. דרושים עוד מחקרים רנדומאליים מבוקרים לאישור הממצא של עליית תמותה מהפחתת מלח בחולי אי ספיקת לב. החוקר הראשי, ד"ר רוד טיילור, מוסיף כי המאמץ צריך להתמקד בהפחתת מלח בתעשיית המזון (מאחר ש-75% מהמלח שאנו צורכים הוא סמוי), ולא בייעוץ להפחתת מלח לאדם הבודד.
http://www2.cochrane.org/reviews/en/ab009217.html
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|