צמחונים חיים יותר - ייתכן שיש להם סיכון מוקטן למוות
Vegetarian Dietary Patterns and Mortality in Adventist Health Study 2
מחקר המפורסם ב-JAMA מצא כי צמחונים מצויים בסיכון מופחת לתמותה.
החוקרים בדקו 73,308 איש בצפון אמריקה שנשאלו על התזונה שלהם.
הנחקרים חולקו לחמש קבוצות: צמחונים; חצי צמחונים; צמחונים שאוכלים דגים; צמחונים שאוכלים ביצים ולקטוז וטבעוניים.
52% הגדירו עצמם כצמחונים, כולל אנשים שאכלו בשר או דג מדי פעם בפעם.
נמצאו 2,570 מקרי תמותה בקרב כלל המשתתפים. שיעור תמותה של 6.05 מיתות ל-1,000 שנות חולה.
לאחר מעקב חציוני של 6 שנים, לצמחונים היה סיכון מופחת ב-12% לתמותה כוללת, לעומת לא צמחונים, לאחר התחשבות בממסכים.
ה-Adjusted Hazard Ratio-HR לתמותה כוללת בכל הצמחונים לעומת לא צמחונים היה 0.88.
ה-Adjusted HR לתמותה כוללת בטבעונים היה 0.85; בצמחונים אוכלי ביצים וחלב 0.91; בצמחונים אוכלי דגים 0.81 ובחצי צמחונים 0.92, בהשוואה ללא צמחונים.
כלומר, בקבוצת הצמחונים אלו שאכלו גם דגים היו בסיכון הנמוך ביותר לתמותה.
בקרב צמחונים נמצאה ירידה משמעותית בתמותה קרדיו-וסקולארית, בתמותה כלייתית ואנדוקרינית ובתמותה שאינה על רקע לבבי או ממאיר.
יתרונות התזונה הצמחונית היו בולטים יותר בגברים בהשוואה לנשים.
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1691919
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|