צריכה מוגברת של אומגה 3 מדגים מזוהה עם ירידה בסיכון לסרטן השד
Intake of Fish and Marine n-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Risk of Breast Cancer: Meta-analysis of Data from 21 Independent Prospective Cohort Studies
מטה-אנליזה המפורסמת ב-BMJ, מצאה כי צריכה מוגברת של אומגה 3 ממקור ימי, ולא ממקור אחר, מפחיתה את הסיכון לסרטן שד.
החוקרים בדקו 21 מחקרים פרוספקטיביים שהקיפו 883,585 איש, ומתוכם 20,905 מקרי סרטן שד.
הקבוצה שצרכה את הכמות הגבוהה ביותר של אומגה 3 ממקור ימי, n-3 polyunsaturated fatty acids - n-3 PUFA, נהנתה מירידה של 14% בסיכון לסרטן השד, בהשוואה לקבוצה שצרכה את הכמות הנמוכה ביותר.
הסיכון ירד ב-5% לכל צריכה נוספת של 0.1 גרם ביום.
במחקרים שנעשתה בהם התאמה ל-BMI, ההשפעה המגנה של n-3 PUFA התמתנה.
לא נמצאה ירידה בסיכון לסרטן השד הקשורה לצריכת דגים, לצריכת חומצה אלפא לינולאית או לצריכה כוללת של אומגה 3.
http://www.bmj.com/content/346/bmj.f3706
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|