גם הפעם לא נמצאה תועלת במניעת מחלות לב בצריכת אומגה 3
Effect of Long-Chain ω-3 Fatty Acids and Lutein + Zeaxanthin Supplements on Cardiovascular Outcomes. Results of the Age-Related Eye Disease Study 2 (AREDS2) Randomized Clinical Trial
שוב לא נמצאה תועלת בתוספי אומגה 3 למניעת מחלה קרדיו-וסקולרית, כך מפרסם ה-JAMA.
צריכה של דגים שמנים עתירים בחומצות שומן ארוכות שרשרת מסוג אומגה 3, קשורה בהפחתת הסיכון למחלה קרדיו-וסקולרית ולתמותה.
כמו כן ידוע כי אנשים בעלי רמות גבוהות יותר של macular xanthophylls Lutein נהנים מסיכון מופחת למחלת לב כלילית.
Lutein ו-zeaxanthin הם בעלי השפעה נוגדת דלקת.
חוקרים ערכו אנליזה שניונית על מחקר (Age-Related Eye Disease Study 2 (AREDS2 ובדקו תוצא קרדיו-וסקולרי בקרב 4,203 מבוגרים בגיל חציוני של 74, רובם לבנים. מדובר באנשים שהשתתפו במחקר גדול רב-מוקדי, שבדק שימוש בתוספי חומצות שומן אומגה 3 - docosahexaenoic acid [DHA] ו-eicosapentaenoic acid [EPA] ,utein ו-zeaxanthin למניעה של מחלות ניוון מקולרי.
באופן אקראי חולקו הנחקרים לקבוצות: קבוצה אחת שקיבלה באופן יומי DHA (350 mg) ו-EPA (650 mg), ולקבוצה שקיבלה lutein (10 mg) ו-zeaxanthin (2 mg), קבוצה שלישית קיבלה את כל התוספים וקבוצת רביעית לא קיבלה שום תוסף.
במעקב של 4.8 שנים, נרשמו 460 אירועים קרדיו-וסקולריים.
לא נמצא הבדל בשכיחות האירועים בין ארבע קבוצות המחקר, וכמו כן הקבוצות לא נבדלו מבחינת תופעות לוואי.
archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1835351
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|