לפי מחקר ישראלי ב-Nature - נמצא קשר בין ממתיקים מלאכותיים לבין חוסר סבילות לגלוקוז
Artificial Sweeteners Induce Glucose Intolerance by Altering the Gut Microbiota
על פי מחקר שמתפרסם ב-Nature גילו חוקרים ישראלים, כי שימוש בממתיקים מלאכותיים נטולי קלוריות כגון אספרטם, סכרין וסוכרלוז בעכברים, הוביל לשינוי המיקרוביום ולשינויים בספיגת הסוכר.
עכברים שקיבלו ממתיקים נטולי קלוריות פיתחו במהירות אי סבילות לסוכר בהשוואה לעכברים שקיבלו סוכרוז או סוכר. צריכת הממתיק המלאכותי שינתה את מיקרוביום העכבר להעדפת מסלול ביוכימי שמגביר ספיגת סוכר עתיר קלוריות וחומצות שומן קצרות שרשרת.
מתן אנטיביוטיקה לעכברים בעלי אי סבילות לסוכר גרם לחזרת הסבילות לסוכר, והשתלת צואה מחיות שניזונו מממתיקים לחיות ביקורת גרמה בהן לאי סבילות לסוכר, בעוד השתלת צואה שנלקחה מחיות שניזונו מסוכר לחיות הביקורת לא הביאה ליצירת אי סבילות לסוכר.
בהמשך התנדבו 7 אנשים בריאים, שאינם צורכים באופן קבוע ממתיקים מלאכותיים, והחלו בדיאטה שכללה ממתיקים נטולי קלוריות. בתוך שבוע אחד, 4 משתתפים פיתחו אי סבילות לסוכר. צואה מאנשים אלו, שהושתלה בעכברים, גרמה גם היא לאי סבילות לסוכר.
צואה מ-3 האנשים שלא פיתחו אי סבילות לסוכר לא גרמה לאי סבילות לסוכר בעכברים.
החוקרים קוראים למחקר גדול שיבחן את הנושא, בייחוד לאור השימוש הרחב בממתיקים מלאכותיים, בעיקר בקרב אנשים בעלי השמנת יתר וסוכרת.
בשורה התחתונה: גאווה ישראלית- תופעה מפתיעה שנדרשת להוכחה ועשויה להיות בעלת משמעות גדולה.
http://www.nature.com/nature/journal/v514/n7521/full/nature13793.html
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|