שלום אורח, התחבר לאתר!, שכחת את הסיסמה?
  דוא"ל:
סיסמה:
טופס רישום לאתר | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית
WWW.MedicalMedia.co.il
אודות אינדקס קישורים עדכוני רישום חיפוש תרופות כתבי עת כינוסים דף ראשי
yoman.co.il - תוכנה לזימון תורים
Medical Search Engine
Skip Navigation Linksראשי > רשימת כתבי עת > עדכוני חדשות - גליון מס' 220 > שיטה חדשה להארכת חיים? צום ואכילת יתר לסירוגין
מרץ, 2015 | גיליון מס' 220 .No
צור קשר
חברי מערכת
רשימת גליונות קודמים
שער הגליון

שיטה חדשה להארכת חיים? צום ואכילת יתר לסירוגין


Practicality of Intermittent Fasting in Humans and its Effect on Oxidative Stress and Genes Related to Aging and Metabolism

חוקרים גילו, כי אנשים שהושמו תחת דיאטה של צום ואכילת יתר לסירוגין, נהנו מהתועלת של צום, וכי תוספים נוגדי חמצון עשויים לבטל תועלת זו.

בעבר הודגם, כי צום או הגבלה קלורית מאריכים חיי עכברים ומשפרים מחלות הקשורות בגיל.

אך צום קבוע מדי יום הוא דבר קשה ליישום, ולכן חשבו החוקרים על הרעיון של צום לסירוגין.

נמצא, כי צום לסירוגין גרם לעלייה קלה של הגן SIRT 3 , שמקדם אריכות ימים ומעורב בתגובות להגנת תאים.

גן זה מקודד לחלבון שנקרא גם הוא SIRT3 , ששייך לקבוצת החלבונים המכונים sirtuins . במקרה שחלה עלייה בחלבונים אלו בעכבר, אורך חייו גדל.

החוקרים סבורים, כי חלבונים כגון SIRT3 מופעלים על ידי עקה חמצונית, כלומר תחת רמות גבוהות של רדיקלים חופשיים. אולם רמה נמוכה של רדיקלים חופשיים היא דווקא יעילה- כאשר הגוף עובר עקה, כמו בעת צום, רמות נמוכות של עקה חמצונית מעוררות תהליכים מגנים.

נראה, שכשגופנו נחשף לרמה נמוכה של עקה חמצונית, הוא מכין תגובה טובה יותר לכך.

צום לסירוגין הביא לירידה ברמות האינסולין.

החוקרים גייסו 24 משתתפים, במחקר אקראי וכפול סמיות.

במשך 3 שבועות, אכלו הנחקרים לסירוגין, ביום אחד 25% מהצריכה הקלורית היומית וביום לאחריו 175%. למשל, גבר אכל לסירוגין 650 קלוריות ו- 4,550 קלוריות.

בהמשך חזרו הנחקרים על התזונה הזו והוסיפו תוספי ויטמין Cו- E .

בתום 3 השבועות, נמצא כי חלבוני ה- sirtuin כמו SIRT 3 ו- SIRT 1 , עלו כתוצאה מהדיאטה.

אולם תחת תוספת נוגדי חמצון לדיאטה, חלק מהעלייה הזאת נעלמה.

בימי אכילת היתר, אכלו הנחקרים מאכלים כמו בשר אדום, מחית תפוחי אדמה, עוגיות ושלגונים, אולם אכלו רק ארוחה אחת ביום.

בימי הצום אכלו הנחקרים בייגל עם גבינת שמנת, שיבולת שועל ממותקת בדבש וצימוקים, כריכי הודו, רוטב תפוחים, ספגטי עם עוף, יוגורט וסודה, וכן עוגת לימון, חטיפי בריאות וגלידת וניל.

באופן מעט מפתיע, עבור רוב המשתתפים ימי הצום היו קלים מימי אכילת היתר.

נדרש מחקר עוקבה גדול, שיבדוק גם את הגנים המשתתפים ואת רמות השריר והשומן.

בשורה התחתונה: מעניין, דורש מחקר נוסף וגדול, וגם לא קל ליישום. 

http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/rej.2014.1624

תגובות:



דף ראשי | כינוסים רפואיים | כתבי עת רפואיים | חיפוש תרופות | תנאי שימוש | אודות מדיקל מדיה | צור קשר | קוסמטיקה ואסתטיקה רפואית | קוסמטיקה רפואית
המידע המופיע באתר זה מיועד לצוות רפואי בלבד. המידע באתר אינו מהווה בשום אופן ייעוץ רפואי ו\או משפטי.
שימוש או צפייה באתר זה מעידים על הסכמתך לתנאי השימוש.
תנאי שימוש באתר זה:
ידוע לי שעל ידי שימוש באתר זה, פרטיי שמסרתי יאספו ע"י חברת מדיקל מדיה על מנת ליצור איתי קשר בנוגע לאירוע זה ולאחרים. מדיקל מדיה אף רשאית להעביר את פרטי הקשר שלי מעת לעת לחברות קשורות אליה ו/או צדדים שלישיים כחלק מהמודל העסקי שלה לשימוש בכיווני שיווק עבור לקוחותיה שכולל ניוזלטר מדעי לרופאים, מידע על עידכוני רישום של תרופות וציוד רפואי, נושאים מקצועיים, פרסומים שונים, הזמנות לכנסים, הזמנות למפגשים עם נציגי פארמה וכיוצ״ב. ידוע לי כי אני זכאי לבקש מחברת מדיקל מדיה לחדול משימוש במידע בכל עת ע"י שליחת הודעה כתובה לחברה ובמקרה זה תתבטל הסכמתי לעיל מיום שהתקבלה ההודעה.

לצפייה בתנאי השימוש לחץ\' כאן
Powered by Medical Media Ltd.
כל הזכויות שמורות לי.ש. מדיקל מדיה בע"מ ©