כלכלה עתירת חומצות אמינו המצויות בבשר ובצומח טובה לבריאות הלב כמו הפסקת עישון או הגברת אימון גופני, לפי מחקר אנגלי חדש.
החוקרים בדקו כמעט 2000 נשים בעלות BMI תקין. המידע נלקח ממאגר רישום התאומים הגדול בבריטניה שכולל 12,000 תאומים, לצורך בחינת גורמים גנטיים וסביבתיים למחלות הקשורות בגיל.
החוקרים בדקו את תזונת הנשים ומדדו ערכי לחץ דם, עובי כלי הדם וקשיחות כלי הדם.
נמצאה עדות חזקה לכך שצריכת חומצות אמינו מסוימות מפחיתה לחץ דם וקשיחות עורקים, אולם מקור המזון חשוב. צריכה מוגברת של חומצות אמינו מהצומח מורידה לחץ דם, לעומת צריכה מוגברת של חומצות אמינו מהחי שמפחיתה קשיחות עורקים.
הגברת צריכת חלבון שמקורו בבשר, דגים, מוצרי חלב, שעועית, עדשים, ברוקולי ותרד חשובה להפחתת תחלואה קרדיווסקולארית, במידה דומה ליעילות שינויי אורח חיים כמו הפסקת עישון.
החוקרים בדקו 7 חומצות אמינו- ארגינין, ציסטין, חומצה גלוטמית, גליצין, היסטידין, לויצין וטירוזין.
חומצה גלוטמית, לויצין וטירוזין נמצאות בחלבון מהחי. השאר נמצאות בחלבון מהצומח.
מינונים מועילים של חלבון כוללים מנה יומית של 75 גרם סטייק בקר, 100 גרם פילה סלמון או 500 מ"ל של חלב רזה.
נותר לבדוק, האם ההשפעה המיטיבה של החלבון היא ישירה, או דרך חיידקי המעי.
בשורה התחתונה: חשוב לאכול חלבון מהחי ומהצומח להגנה לבבית.
http://jn.nutrition.org/content/early/2015/07/22/jn.115.214700.abstract