ייתכן וצריכת מגנזיום מונע סרטן הלבלב?
Magnesium Intake and Incidence of Pancreatic Cancer: The VITamins and Lifestyle Study
חוקרים מצאו כי צריכת מגנזיום עשויה להיות יעילה במניעת סרטן הלבלב.
החוקרים ניתחו נתונים לגבי 66,806 נשים וגברים בני 50-76, ממחקר ה- VITamins and Lifestyle .
סרטן הלבלב מהווה את הסיבה הרביעית לתמותה מסרטן, כשמשנת 2002 שכיחותו לא השתנתה, אך שיעור התמותה ממנו עלה בשנים 2002 עד 2011.
שיעור ההישרדות לאחר 5 שנים מסרטן זה הינו נמוך מאוד, ולכן זיהוי גורמי סיכון ומציאת טיפול מונע חשובים מאוד.
מחקרים קודמים הראו קשר הפוך בין צריכת מגנזיום וסיכון לסוכרת. סוכרת מהווה גורם סיכון לסרטן הלבלב, אך מחקרים מעטים בדקו קשר ישיר בין מגנזיום וסרטן הלבלב. המחקרים שבדקו זאת הציגו מסקנות לא חד משמעיות.
במחקר הנוכחי, מבין 66,806 איש פיתחו 151 איש סרטן לבלב.
החוקרים גילו, כי כל עלייה של 100 מ"ג ליום בצריכת מגנזיום קשורה בהפחתת הסיכון לסרטן הלבלב ב- 24%. (HR: 1.24; 95% CI: 1.02, 1.50; Ptrend=0.03 )
נראה, כי השפעת המגנזיום לא קשורה בגיל, מין, BMI או שימוש ב- NSAIDS, אך מוגבלת לאנשים שקיבלו מגנזיום ממולטי ויטמין או מתוספים מסוימים.
מסקנת החוקרים היא, כי לאנשים בעלי סיכון מוגבר לסרטן לבלב כדאי להמליץ על תוסף מגנזיום לתזונה.
בשורה התחתונה: צריכת מגזיום כתוסף מזון בלבד, נמצאה קשורה בירידה בסיכון לסרטן הלבלב.
www.nature.com/bjc/journal/v113/n11/full/bjc2015382a.html
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|