תזונה קרובה לצום במשך חמישה ימים כמה פעמים בשנה מוריד משמעותית סיכון למחלות העיקריות (ואולי גם מאריך תוחלת חיים)
Fasting-mimicking Diet and Markers/risk Factors for Aging, Diabetes, Cancer, and Cardiovascular Disease
במחקר אקראי נמצא כי תזונה קרובה לצום במשך 5 ימים מדי כמה חודשים, מפחיתה סיכון למחלת לב, סרטן, סוכרת ועוד מחלות הקשורות בגיל.
71 מבוגרים נכנסו לתכנית של 3 מחזורי תזונה דמוית צום דלת קלוריות.
התזונה במשך 5 ימים כללה 750-1100 קלוריות ביום, עם מנות מדודות של חלבון, שומן ופחמימות בכל ארוחה.
הם נהנו מירידה של 4.5 מ"מ כספית ברמות לחץ הדם הסיסטולי ו- 3.1 מ"מ כספית בדיאסטולי, ברמות הדלקת ( רמות CRP ), ברמות סוכר בצום ורמות IGF-1 .
כן נהנו הנחקרים מירידת היקף המותן (ב- 1-2 אינצ'ים) וירידה במשקל (ב- 6 פאונד), ירידה בכמות השומן בגוף אך לא במסת השריר.
אנשים בעלי גורמי סיכון נהנו מהדיאטה. בבעלי רמות סוכר גבוהות צנחו רמות הסוכר מתחת ל- 99 מ"ג/ד"ל, אך בבעלי רמות סוכר תקינות בתחילת המחקר רמות הסוכר לא צנחו.
רמות הכולסטרול ירדו ב- 20 מ"ג/ד"ל בבעלי רמות כולסטרול גבוהות, וב- 5 מ"ג/ד"ל בבעלי רמות תקינות.
נראה, שדיאטה זו הכי יעילה לבעלי גורמי סיכון כמו: אנשים בעלי יתר לחץ דם, טרום סוכרת או השמנת יתר.
ההשפעה המיטיבה נשמרה, גם כשחזרו הנחקרים לתזונה רגילה.
מחקרים קודמים הראו תוצאות דומות בעכברים, אולם זו פעם ראשונה, שמוצגת דיאטה זו כאפשרית ובטוחה בבני אדם.
דרוש מחקר גדול יותר לאישוש התוצאות.
בשורה התחתונה: ממצאים מוכרים ממחקרים בעכברים, דרוש מחקר גדול יותר בבני אדם.
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|