מזונות מעובדים קשורים לסיכון מוגבר לסרטן
Consumption of Ultra-processed Foods and Cancer Risk: Results from NutriNet-Santé Prospective Cohort
מחקר תצפיתי, המתפרסם ב- BMJ מראה, כי צריכה מרובה של מזונות מעובדים- כמו קינוחים קנויים, לחם ארוז, בשר מעובד וחטיפים- קשורה בעליית סיכון לסרטן.
המחקר כלל 104,980 אנשים בגיל העמידה ללא מחלת סרטן, בצרפת.
נערך מעקב, שכלל חמישה שאלוני תזונה של 24 שעות במשך יותר משנתיים. במהלך כחמש שנות מעקב, 2% אובחנו עם מחלת סרטן.
לאחר שקלול גורמי סיכון, כמו: מיעוט פעילות גופנית, צריכה מוגברת של שומן ועישון, נמצא, כי כל עלייה של 10% בצריכת מזון מעובד נקשרה בעליית סיכון לסרטן בכלל (hazard ratio, 1.13) ולסרטן שד (HR, 1.13) .
החוקרים מציינים, כי מזונות מעובדים נוטים להיות בעלי יותר קלוריות, מלח, שומן, תוספים, סוכר וחומרים כמו אקרילמיד וביספנול A , ובעלי פחות סיבים וחומרים מזינים.
בשורה התחתונה: עלייה של 10% בצריכת מזון מעובד מעלה ב- 13% סיכון לסרטן.
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|