ה-WHO ממליץ על הגבלה משמעותית בצריכת שומן רווי ואף פחות שומני טראנס
Call for Public Comments on the Draft WHO Guidelines: Saturated Fatty Acid and Trans-fatty Intake for Adults and Children
ה- WHO ממליץ על מגבלות חדשות לגבי צריכת שומן רווי ושומן טרנס.
לא יותר מ- 10% מהקלוריות צריכות להגיע משומנים רוויים, ומומלץ, שרק 1% מהקלוריות יגיעו משומני טראנס.
ההמלצות הללו דומות להנחיות האמריקאיות לתזונה לשנים 2015-2020, שממליצות להגביל צריכת שומן רווי לעד 10% מהקלוריות, ולהמעיט, עד כמה שניתן בצריכת שומן טראנס.
מחלות מסוג Noncommunicableהן גורם המוות המוביל ואחראיות ל- 39.5 מיליון ( 72%) מ- 54.7 מיליון מקרי התמותה בעולם בשנת 2016.
במחלות אלו מחלה קרדיווסקולארית היא גורם המוות המוביל למחצית מקרי התמותה ממחלות אלו.
גורמי סיכון, שניתנים לשינוי, כמו: תזונה לא בריאה, היעדר פעילות גופנית, עישון ושימוש מזיק באלכוהול, הם גורמים עיקריים לתחלואה קרדיווסקולארית.
צריכה גבוהה של חומצות שומן רוויות וחומצות שומן טראנס, מעלה סיכון לתחלואה קרדיווסקולארית.
חומצות שומן רוויות נמצאות במאכלים מהחי, כמו: חמאה, חלב, בשר, דג סלמון, חלמון ביצה ומספר מוצרים מהצומח כמו שוקולד וחמאת קקאו, קוקוס ושמן דקלים.
חומצות שומן טראנס מיוצרות תעשייתית על ידי הידרוגנציה חלקית של שמני דגים וצמחים, וגם מצויה באופן טבעי בבשר ובמוצרי חלב מחיות מעלות גירה (בקר, כבשים, עיזים, גמלים ועוד).
חומצות שומן טראנס, המיוצרות בתעשייה ניתן למצוא במזונות אפויים ומטוגנים (סופגניות, עוגיות, קרקרים ופשטידות), בחטיפים ובמזון ארוז ובשמנים, המשמשים לבישול בבית ובמסעדות.
קבצים מצורפים:
|