סקירת קוקרהן: ייתכן שצריכה מוגברת של אומגה 3 לא תורמת לבריאות קרדיווסקולרית
Omega-3 Fatty Acids for the Primary and Secondary Prevention of Cardiovascular Disease
סקירת קוקריין מצאה, כי אין תועלת בנטילת תוסף אומגה 3, מבחינת סיכון למחלות לב, שבץ או תמותה.
החוקרים סקרו 79 מחקרים מבוקרים ואקראיים, שכללו מעל 110,000 משתתפים עם או בלי מחלה קרדיווסקולארית.
המשתתפים חולקו אקראית לקבל תוסף ו/או יעוץ קליני להגברת צריכת חומצות שומן ארוכות שרשרת לא רוויות מסוג אומגה 3 או חומצה אלפא ליפולנית, או מינון רגיל או נמוך מהרגיל, במשך לפחות שנה.
רוב המחקרים השוו בין נטילת כמוסות אומגה 3 לבין פלצבו.
לאומגה 3 לא היתה השפעה, או היתה השפעה קטנה, על תמותה או על אירועים קרדיווסקולאריים.
צריכת יתר של חומצה אלפא ליפולנית, הנמצאת באגוזים ובזרעים, הפחיתה מעט סיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, לתמותה כלילית ולהפרעות קצב, אולם החוקרים מעריכים, כי יש לטפל ב- 1000 איש בהעלאת צריכת חומצה אלפא ליפולנית, כדי למנוע אירוע קרדיווסקולארי אחד או מקרה אחד של תמותה כלילית.
בשורה התחתונה: לא נמצאה תועלת בהגברת צריכת אומגה 3 בתזונה או בכמוסות. ייתכן שיש תועלת ק.ו. קלה לצריכת חומצה אלפא ליפולנית בתזונה.
קבצים מצורפים:
|
|
|
|
|
תגובות:
|
|