שלום אורח, התחבר לאתר!, שכחת את הסיסמה?
  דוא"ל:
סיסמה:
טופס רישום לאתר | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית
WWW.MedicalMedia.co.il
אודות אינדקס קישורים עדכוני רישום חיפוש תרופות כתבי עת כינוסים דף ראשי
yoman.co.il - תוכנה לזימון תורים
Medical Search Engine
Skip Navigation Linksראשי > רשימת כתבי עת > עדכוני חדשות - גליון מס' 345 > תוסיפו אבץ לשוקולד, קפה או תה - לחיים ארוכים יותר
נובמבר, 2018 | גיליון מס' 345 .No
צור קשר
חברי מערכת
רשימת גליונות קודמים
שער הגליון

תוסיפו אבץ לשוקולד, קפה או תה - לחיים ארוכים יותר


Superoxide Dismutase Activity Enabled by a Redox-active Ligand Rather Than Metal

הזדקנות ותוחלת חיים נמוכה נובעות בחלקם מעקה חמצונית.

חוקרים גילו, כי אבץ מפעיל מולקולה אורגנית, שמסייעת בהכנה מפני עקה חמצונית.

התועלת באבץ מושגת, כשהוא נצרך ביחד עם מרכיב מזון מקבוצת ההידרוקינינים, שקיים בפוליפנולים, ולפיכך מצוי במוצרים כמו יין, קפה, תה ושוקולד.

אבץ מפעיל את קבוצת ההידרוקינינים וגורם להגנה טבעית מפני סופראוקיד, תוצר של נשימה תאית באדם, שפוגע במולקולות הגוף ובגנום. מקובל שלסופראוקסיד תפקיד בתהליך ההזדקנות ובמספר מחלות כמו מחלות דלקתיות, סרטן ומחלות נוירו דגנרטיביות.

רק כשהידרוקינין נצרך עם אבץ, נוצר קומפלקס מתכתי, שמחקה את האנזים סופראוקסיד דיסמוטאז (SOD). אנזים זה מגן על הגוף מפני חמצון, והוא בעל השפעה נוגדת חמצון. בזכות האנזים, סופאוקסיד עובר מטבוליזם והנזק לגוף נמנע.

בשונה ממתכות אחרות (ברזל, נחושת, ניקל ומנגנז) , אבץ הרבה פחות רעיל, ולכן עשוי להתאים כתרופה או תוסף תזונה.

ייתכן שבעתיד ניתן יהיה לצרוך יין, קפה, תה ושוקולד עם תוסף אבץ בתוכם.

תגובות:



דף ראשי | כינוסים רפואיים | כתבי עת רפואיים | חיפוש תרופות | תנאי שימוש | אודות מדיקל מדיה | צור קשר | קוסמטיקה ואסתטיקה רפואית | קוסמטיקה רפואית
המידע המופיע באתר זה מיועד לצוות רפואי בלבד. המידע באתר אינו מהווה בשום אופן ייעוץ רפואי ו\או משפטי.
שימוש או צפייה באתר זה מעידים על הסכמתך לתנאי השימוש. לצפייה בתנאי השימוש לחץ\' כאן
Powered by Medical Media Ltd.
כל הזכויות שמורות לי.ש. מדיקל מדיה בע"מ ©