תוסיפו אבץ לשוקולד, קפה או תה - לחיים ארוכים יותר
Superoxide Dismutase Activity Enabled by a Redox-active Ligand Rather Than Metal
הזדקנות ותוחלת חיים נמוכה נובעות בחלקם מעקה חמצונית.
חוקרים גילו, כי אבץ מפעיל מולקולה אורגנית, שמסייעת בהכנה מפני עקה חמצונית.
התועלת באבץ מושגת, כשהוא נצרך ביחד עם מרכיב מזון מקבוצת ההידרוקינינים, שקיים בפוליפנולים, ולפיכך מצוי במוצרים כמו יין, קפה, תה ושוקולד.
אבץ מפעיל את קבוצת ההידרוקינינים וגורם להגנה טבעית מפני סופראוקיד, תוצר של נשימה תאית באדם, שפוגע במולקולות הגוף ובגנום. מקובל שלסופראוקסיד תפקיד בתהליך ההזדקנות ובמספר מחלות כמו מחלות דלקתיות, סרטן ומחלות נוירו דגנרטיביות.
רק כשהידרוקינין נצרך עם אבץ, נוצר קומפלקס מתכתי, שמחקה את האנזים סופראוקסיד דיסמוטאז (SOD). אנזים זה מגן על הגוף מפני חמצון, והוא בעל השפעה נוגדת חמצון. בזכות האנזים, סופאוקסיד עובר מטבוליזם והנזק לגוף נמנע.
בשונה ממתכות אחרות (ברזל, נחושת, ניקל ומנגנז) , אבץ הרבה פחות רעיל, ולכן עשוי להתאים כתרופה או תוסף תזונה.
ייתכן שבעתיד ניתן יהיה לצרוך יין, קפה, תה ושוקולד עם תוסף אבץ בתוכם.
קבצים מצורפים:
|