מדיקל מדיה
ינואר, 2020 | גיליון מס' 426 .No


נמצא קשר סיבתי בין שימוש באלכוהול ופרפור פרוזדורים


Alcohol Abstinence in Drinkers with Atrial Fibrillation

מחקרים אפידמיולוגיים הראו קשר תלוי מינון בין צריכת אלכוהול וסיכון לפרפור עליות, ואף לחזרת פרפור עליות לאחר אבלציה.

מחקר אקראי פרוספקטיבי אוסטרלי, המתפרסם ב- New England Journal of Medicine , כלל 140 מטופלים בקצב סינוס, שצרכו 10 ומעלה משקאות אלכוהוליים בשבוע, ובעברם 2 ומעלה אירועים של פרפור עליות.

הנחקרים טופלו בשיטה לשליטה בקצב הלב, ולא תוכנן טיפול באבלציה. גיל הנחקרים הממוצע היה 62, 85% מהם היו גברים.

הנחקרים עברו השתלת קוצבים או מכשירים לטיפול בקצב הלב, ושידרו תמונת א.ק.ג. פעמיים ביום.

הזמן מהפעם הראשונה בא אובחן פרפור עליות היה 6.9 שנים בקבוצה, שהתנזרה משתייה, ו- 4.9 בשנים בקבוצת הביקורת.

שתי הקבוצות קיבלו אותו טיפול אנטיאריתמי.

מספר המשקאות לשבוע בתחילת המחקר היה דומה בשתי הקבוצות ( 16.8 בקבוצת ההתנזרות ו- 16.4 בקבוצת הביקורת).

שתייה בהגזמה ( ( binge של 5 ומעלה משקאות באירוע אחד לפחות פעם בחודש, היתה ב- 29% בקבוצת ההתנזרות וב- 23% בקבוצת הביקורת.

הקבוצה, שהתנזרה מאלכוהול הפחיתה צריכת אלכוהול ל- 2.1 משקאות בשבוע בממוצע (לעומת צריכה של 13.2 משקאות לשבוע בקבוצת הביקורת).

61% השיגו התנזרות מלאה.

לאחר שבועיים של התייצבות, שיעור חזרת פרפור עליות, שנמשך 30 שניות ומעלה היה 53% בקבוצת ההתנזרות ו- 73% בקבוצת הביקורת, במשך 6 חודשים.

בקבוצת ההתנזרות משך הזמן עד חזרת הפרפור היה גדול משמעותית יותר (hazard ratio, 0.55, 95% CI, 0.36 - 0.84; P=0.005 ).

גם הזמן החציוני בפרפור עליות היה משמעותית נמוך יותר בקבוצת ההתנזרות ( 0.5% לעומת  1.2%, P=0.01 ). שיעור קבלות לבית חולים היה 9% ו- 20%, בהתאמה.

בשורה התחתונה: שימוש באלכוהול מגדיל סיכון לפרפור עליות חוזר, והתנזרות מפחיתה סיכון ואשפוזים.




Powerd by Medical Media Ltd.
כל הזכויות שמורות לי.ש. מדיקל מדיה בע"מ ©